Kesäretki 5.7.2024

Visaseuran vuotuisen kesäretken kohteena on tänä vuonna sysmäläinen Mynnilän arboretum, jossa pääsemme verestämään retkeilymuistoja 11 vuoden takaa. Perinteisellä perjantairetkellä tutustumme myös paikalliseen piensahaan. Kuten aiemminkin, retkelle pääsee mukavasti kahta eri reittiä kulkevilla linja-autoilla. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet seuraavassa jäsenkirjeessä. Varaa päivä kalenteristasi!

Master’s thesis: Curly Birch & The Nature of Figured Wood by Paul Flanders

Viimeisin Visaseuran myötävaikutuksella syntynyt opinnäytetyö valmistui viime vuonna, 2023. Paul Flanders tutki lopputyössään visakoivua muotoilijan silmin. Työssä esitellään myös hänen suunnittelemansa huonekalumallisto. Englanninkieliseen lopputyöhön pääset tästä linkistä.

The latest Master’s thesis contributed by Visaseura was approved last year, in 2023. Paul Flanders’s thesis focuses on the historical and metaphorical expressive potential of  Curly birch through critical historical case studies and a practical design component.  Link to his thesis.

                                                        Kudos Lo table. Design and photo by Paul Flanders

Jäsenkirje ja vuosikokous 2024

Jäsenmaksulaskut ja vuoden ensimmäinen jäsenkirje ovat lähteneet! Sähköpostitse asioivat ovat voineet jo tutustua sisältöön, mutta paperipostikin saavuttanee määränpäänsä tämän viikon kuluessa. Jos olet jäänyt ilman postia, ota yhteyttä sihteeri@visaseura.fi niin selvitellään tilannetta.

Vuosikokous pidetään Hollolan Matkakeitaalla lauantaina 20.4. klo 12.

 

Kesäretki 2023

Vuotuinen kesäretki järjestetään perjantaina 30.6.2023. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislomakkeet on nyt lähetetty jäsenistölle sähköisesti (7.6.), paperisten kirjeiden saapuessa vähän myöhemmin sähköpostittomille.

Tänä vuonna suuntaamme Lahden seudulle ja Hanneksen metsän puulajipuistoon.

Mukaan ehtii ilmoittautua 23.6. asti! – Muistakaahan myös punkkipukeutuminen, eli pitkää lahjetta tai kengänvartta!

Lisätietoja jäsenyydestä ja retkeilystä sekä kaikesta muustakin yleisestä saa sihteeriltä:

sihteeri [at] visaseura.fi

 

Vuosikokous 2023

Sähköiset kevätkirjeet ja jäsenmaksulaskut ovat nyt lähteneet ja kaikille saapuu paperisetkin versiot aikanaan.  Jos ei kirjettä kuulu, haluaisit liittyä jäseneksi, ilmoittaa uuden email-osoitteesi tai muuta ajankohtaista, otathan yhteyttä sihteeriin: sihteeri [at] visaseura.fi

Vuosikokous järjestetään tänä vuonna Lahden kaupunginkirjastolla (Kirkkokatu 31), lauantaina 1.4. klo 13.00. Asiasta tarkemmin kevätkirjeessä.

Hyvää lopputalvea!

Visakoivun kasvatuksen haasteet -opinnäytetyö

Oppari visakoivun kasvatuksen haasteista Etelä-Suomessa on nyt valmis ja julkaistu:

Utmaningar med att odla masurbjörk i södra Finland

Opinnäytetyö käsitteli visakoivun viljelijöiden kokemia haasteita Etelä-Suomessa. Tutkimus tehtiin kvalitatiivisena kyselytutkimuksena. Lisäksi kysyttiin, tarvitsevatko viljelijät enemmän apua tai tietoa koskien visakoivun kasvatusta. Myös kahdelta asiantuntijalta kysyttiin heidän kokemuksiaan visakoivun kasvatuksen haasteista Etelä-Suomessa.

Visautuminen on geneettinen muutos siemenessä, kysymyksessä on mutaatio. Visakoivu ei eroa ulkoisesti paljon tavallisesta koivusta. Visakoivu on Suomen arvokkain puulaji ja sitä viedään pääosin ulkomaille, ennen kaikkea Saksaan.

Kyselylomake lähetettiin Google Formsin kautta linkkinä Visaseura ry:n sihteerille, joka välitti kyselylomakkeen edelleen sähköpostitse Etelä-Suomen jäsenilleen. Visaseura on visanviljelijöiden tiedottamista ja neuvontaa varten perustettu yhdistys ja sen vuoksi päätin lähettää kyselyn Visaseuran kautta. Linkki tutkimuskysymyksiin lähetettiin 117 jäsenelle, joista 20 % vastasi. Analysoin vastauksia etsimällä vastauksista teemoja. Sen jälkeen tein Excelissä taulukoita, joista näkee, kuinka monta vastausta kuhunkin teemaan kuului. Tuli ilmi, että viljelijät kokevat eläin- ja lumivahingot erittäin haastaviksi ja että markkinointiin on panostettava, jotta visaa saadaan myytyä. Vastauksissa tuli esille erilaisia ehdotuksia siitä, kuinka markkinointia voitaisiin parantaa. Viljelijöiden ja asiantuntijoiden näkemykset haasteista olivat hyvin samanlaisia. Oli kuitenkin selvästi nähtävissä, että asiantuntijat vastasivat käytännössä kaikkiin kysymyksiin monipuolisemmin.

Kesäretki 2022

Vuotuinen kesäretki järjestetään kevätkirjeen oletusten mukaisesti perjantaina 1.7.2022. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislomakkeet on nyt lähetetty jäsenistölle sähköisesti (7.6.), paperisten kirjeiden saapuessa vähän myöhemmin sähköpostittomille.

Tänä vuonna suuntaamme historiallisille Jaalan seuduille ja Verlaan.

Mukaan ehtii ilmoittautua 22.6. asti!
Lisätietoja jäsenyydestä ja retkeilystä sekä kaikesta muustakin yleisestä saa sihteeriltä:

sihteeri [at] visaseura.fi

Vuosikokous 2022

Kevätkirjeet ja jäsenmaksulaskut ovat nyt lähteneet ja paperisetkin saapunevat aikanaan perille.  Jos ei kirjettä kuulu, haluaisit liittyä jäseneksi, ilmoittaa uuden email-osoitteesi tai muuta ajankohtaista, otathan yhteyttä sihteeriin: sihteeri [at] visaseura.fi

Vuosikokous järjestetään tänä vuonna Lahden kaupunginkirjastolla (Kirkkokatu 31), lauantaina 26.3. klo 14.00. Asiasta tarkemmin kevätkirjeessä.

Hyvää ja toiveikkaan orastavaa kevättä!

Visaesitelmä vuosikokouksessa 26.3.2022

Visaseuran 2021-kesätapahtumat peruttu

Jo viime vuodelle suunniteltu Visaseuran kesäretki on myös tältä vuodelta peruutettu, kuten jäsenistölle vuosikokouksen alla lähetetyssä kevätkirjeessä hyvissä ajoin todettiinkin.

Syksylle on yhä suunnitteilla visa-aiheinen webbiseminaari, jost voimme toivottavasti loppukesästä tiedottaa enemmän.

Vuosikokous 2021

Visaseuran vuosikokous 2021 järjestettiin keväällä perinteiseen aikaan, mutta vain sähköisesti etäyhteyksin. Mukaan keskusteluun ja kuuntelemaan pystyi liittyä lauantaina 27.3. klo 14 alkaen.

Asiasta tiedotettiin tarkemmin jäsenistölle. Lisätietoja sai tarvittaessa sihteeriltä: sihteeri [at] visaseura.fi